Grupo Planeta

Edicions 62

Difusió d'obres de múltiples gèneres en català

Edicions 62 va néixer per Sant Jordi de 1962, quan va llançar el primer títol del seu catàleg: Nosaltres els valencians, de Joan Fuster, i actualment té un fons editorial de 4.000 obres. En poc temps, tot i el context polític i social d'aquells anys, va assolir el seu objectiu fundacional: ser una editorial generalista, universal i moderna.

Sota la direcció literària de Josep M. Castellet durant més de quaranta anys, ha publicat traduccions al català de narrativa contemporània universal, opció que manté actualment amb autors significatius. Una segona línia primordial és la de narrativa catalana contemporània i els clàssics, amb les col·leccions El Balancí i Èxits. Èxits està dirigida a un públic ampli i reuneix escriptors catalans de ficció i de no-ficció.

Edicions 62 publica obres de tots els gèneres pràcticament i en totes les modalitats d'edició: poesia, teatre, narrativa, assaig, biografies i memòries; edicions de butxaca, llibres de text i edicions escolars d'obres literàries; diccionaris i enciclopèdies, grans obres il·lustrades, etc., com també el premi Sant Joan de prosa narrativa en català, el Premi Gabriel Ferrater de poesia i els premis literaris Ciutat de Gandia, Joanot Martorell de narrativa i Ausiàs March de poesia.

Grup 62 té una dilatada experiència en la realització de projectes editorials a mida i, a través de l'àrea de nous negocis, ofereix edicions exclusives d'obres del seu fons editorial, obres per a bibliòfils, llibres il·lustrats de petit i gran format, així com col·leccionables destinats a la premsa.