Grupo Planeta

Columna Edicions

Un referent de la narrativa i una editorial pionera en les tendències de la no-ficció en català

Columna Edicions és un referent de l'edició en català. Va ser fundada el 1985 i té un catàleg multidisciplinari de ficció i no-ficció que connecta amb un públic ampli. Actualment disposa d'un dels millors catàlegs d'obres d'autors catalans, entre els quals hi ha Emili Teixidor, Ferran Torrent, Empar Moliner, Maria Barbal, Toni Soler, Antoni Pladevall, Albert Villaró, Sílvia Soler i Martí Gironell, combinat amb la publicació de traduccions d'autors de gran actualitat com Jonathan Franzen, Tom Wolfe, Mathias Enard, Åsa Larsson, Federico Moccia o Stieg Larsson. Columna edita principalment obres de narrativa, encara que actualment, a causa de la diversificació de gèneres, també publica obres de no-ficció.

Columna està atenta a les tendències del públic i és molt activa en diferents línies de no-ficció on sobresurten autors d’àmplia difusió pública. En divulgació, Valentí Fuster, Carles Torrecilla o Jordi Basté; en autoajuda, Joan Corbella o Josep López Romero; en cuina, Carme Ruscalleda o Marta Carnicero, i entre els autors mediàtics, l'equip dels programes Polònia i Crackòvia o Andreu Buenafuente.

Des de 1997 convoca el Premi Nèstor Luján de novel·la històrica. Publica els premis de novel·la següents: Premi Prudenci Bertrana, Premi Pin i Soler i Premi Carlemany per al foment de la lectura.