Grupo Planeta

El Grupo Planeta

Un gran grup editorial, de comunicació i de formació superior

El Grup Planeta és un grup multinacional espanyol de capital familiar que lidera una àmplia oferta al servei de la cultura a través de l'edició de llibres, la informació, la formació superior i l'entreteniment audiovisual. Disposa del grup editorial més gran del mercat en llengua castellana, amb més de 70 segells editorials, i juntament amb DeAgostini és accionista de referència d'Atresmedia, grup de comunicació líder a Espanya, i d'un conjunt de 22 institucions educatives referents en formació superior i universitària agrupades a Planeta Formación y Universidades. A més a més, el Grup disposa d'una àmplia xarxa de venda directa i és propietari de Casa del Libro, la primera cadena de llibreries d'Espanya. Des de la creació d'Editorial Planeta per José Manuel Lara Hernández, a Barcelona, el 1949, Planeta ha esdevingut un grup que opera en més de vint països i connecta diàriament amb més de 30 milions de persones. Combina una sòlida tradició empresarial amb una gran capacitat d'innovació i una vocació europea i internacional.

Mapa Mundi

Lideratge en el sector editorial

El Grupo Planeta lidera el mercat editorial a Espanya i a l'Amèrica Llatina i és un dels principals grups editorials del món. Té més de 70  segells editorials en múltiples països que publiquen obres de ficció, no-ficció, literatura infantil i juvenil i còmics. Cada any edita més de 2.500 novetats en format paper i digital en castellà, català i portuguès que inclouen autors clàssics i contemporanis. El Grupo Planeta també és líder de l'edició en català, a través de Grup 62, i un referent en l'edició d'obres per a col·leccionistes.

Líder multimèdia (premsa, ràdio, televisió i internet) i de l’entreteniment audiovisual

Des del començament del segle XXI el Grupo Planeta s’ha consolidat en noves àrees de negoci per convertir-se en un dels grans grups de comunicació espanyols. És accionista de referència del diari La Razón i d’ATRESMEDIA, que inclou els canals de televisió Antena 3, laSexta, Neox, Nova, Mega i ATRESERIES; les emissores de ràdio Onda Cero, Europa FM i Melodía FM; producció de cinema i televisió; portals de televisió i cinema online, i gestió de publicitat multimèdia (televisió, ràdio i internet). A través d’aquests canals difon campanyes de conscienciació viària, mediambiental i de salut. D’altra banda, Prisma Publicaciones elabora revistes especialitzades i ofereix serveis editorials en paper i digitals per a empreses i institucions.

Un gran referent en educació superior i en formació professional i contínua

El Grupo Planeta, a través de la seva divisió Planeta Formación y Universidades, és un gran referent en educació superior i formació professional i contínua on desenvolupa un ambiciós projecte educatiu. Disposa d'una important xarxa de 25 institucions educatives a Espanya, França, Itàlia, Colòmbia, el nord d'Àfrica, Andorra i els Estats Units. Cada any, més de 100.000 estudiants de 114 nacionalitats diferents es formen a les seves escoles de negocis, universitats, escoles superiors especialitzades i centres de formació professional i contínua a través de més de 500 programes. L'estreta col·laboració amb les empreses permet una adaptació permanent dels programes a les noves necessitats del mercat laboral i a les seves institucions educatives es formen professionals en tots els nivells d'educació superior en modalitat presencial, blended i online.

El Grupo Planeta també impulsa projectes i solucions educatives digitals innovadores per a l'educació primària i secundària a través d'aulaPlaneta. 

Una oferta en múltiples suports i canals

El Grupo Planeta posa la cultura, la informació, l’oci i l’entreteniment a l’abast de tots els ciutadans arreu del món i d’acord amb les seves preferències de consum i gaudi. Incorporem tots els formats possibles que acosten els nostres productes als clients: llibres tradicionals en paper i llibres digitals, llibreries de Casa del Libro a les principals ciutats espanyoles, clubs de lectura, xarxes comercials de distribució de productes a través de televisió i internet, formació presencial i a distància, botigues online, així com plataformes de lloguer, compra i subscripció de cinema i televisió.

Projecció internacional

El Grupo Planeta estén la seva vocació internacional des d’un fort arrelament a Europa i Amèrica Llatina. La presència a més de vint països de parla espanyola, portuguesa, francesa i italiana el projecten cap a un univers cultural compartit per prop de vuit-cents milions de persones a tot el món.

Innovadors i líders

El Grupo Planeta s’ha caracteritzat sempre pel seu caràcter innovador, tant en els continguts com en productes i formats, i també en la seva promoció i comercialització. La participació del Grupo ha permès dinamitzar el món de l’edició i els mitjans de comunicació, així com l’oci, l’entreteniment i la formació amb una aposta empresarial innovadora, cada vegada més transversal i sempre amb la voluntat de liderar cadascun dels sectors on les nostres empreses exerceixen la seva activitat.

Fidels als nostres principis ètics i corporatius

Tots els professionals i empreses del Grupo Planeta compartim uns principis que tenen com a base les persones, l’ètica, la qualitat i l’excel·lència en el treball. Orientats a la satisfacció del client i a aportar valor a la societat, el nostre comportament es regeix per l’honestedat, el respecte a la legalitat i als valors socials. Oberts a col·laboracions i aliances, valorem el prestigi de les nostres marques i potenciem el lideratge i la innovació que les caracteritza. Un èxit que es fonamenta en la nostra trajectòria i en la nostra projecció al futur.

Codi Ètic

El Grupo Planeta basa l'exercici de la seva activitat en els marcs legals dels mercats en els quals opera, en el respecte als valors socials i en l'honestedat de la seva actuació envers les persones i el seu entorn. Creiem fermament que l'èxit del Grup es fonamenta en la professionalitat, la conducta, la integritat personal i l'ètica dels nostres col·laboradors.

 

El Codi Ètic constitueix l'instrument normatiu de nivell més alt en l'estructura normativa del Grupo Planeta. Els seus principis es desenvolupen en les polítiques, les normes i els procediments i representa el compromís del Grup amb el compliment de les lleis i els valors ètics que es defensen en aquestes lleis. Tots els nivells del Grupo Planeta han de vetllar per l'aplicació real i efectiva dels principis ètics.

 

En aquest document es resumeixen els principis ètics en què es fonamenta l'activitat del Grupo Planeta. Conté una descripció de les conductes que s'han de promoure i dels comportaments que cal evitar.

Política Anticorrupció

Oficina de Bones Pràctiques